Leuke dag
Door: Julia
Blijf op de hoogte en volg Julia & Lars
21 Juli 2008 | België, Zeebrugge
we zijn gisteren uit vlisingen gegaan toen zijn we over de noordzee gegaan dat vond ik best wel eng toen we over de noordzee waren gingen we naar belgie toen we daar waren gingen we in het roeibootje toen jort in het roeibootje wou gaan ging het mis toen viel hij ernaast maar gelukkig had hij een zwemvest om zodat hij niet verdrinkt. De volgende dag gingen we naar een museum in de haven. Daar was een duikboot uit Rusland en een lichtschip uit belgie en daar hebben we ook gezien hoe de duikboot er van binnen uitzag en er konden 75 mannen op. Niet iedereen kon elke nacht slapen want ze hadden niet 75 bedden. De kapitein had zijn eigen bed en je kon maar heel weinig keer douchen. Er was ook een kombuis, dat is de keuken, er stonden 2 koks en die kookten 4 keer per dag. Er was ook een ruimte waar je niet in mocht dat maakte heel veel herrie. Op een briefje stond dat als de ene man geslapen had moest hij de deken oprollen voor de volgende die ging slapen. Zo bleef de deken lekker warm voor de volgende. De deken was een lange mat en de kamertjes waren niet zo groot als bij ons op de boot. Er waren maar 4 slaapkamertjes, 2 dat waren stapelbedjes die hingen in een ruimte met de motoren. Er was een radiokamer en torpedo’s. In het lichtschip had je een ruimte waar de mannen de boot in de gaten hielden. Het meeste wat ze in de gaten moesten houden was het anker. Je had daar ook een radiokamer die was best wel groot, daar stond een bank, je had ook een douche, je had een ruimte waar de kok kookte. Er was ook een zitplek en een eetruimte en een opruimkamer. Er waren bedden. Het andere deel van het museum daar had je het ontstaan van de zee en de vissen die er in leven. Daar zagen we ook het ontstaan van de haven in Zeebrugge, daar was ook een piratenparadijs daar kon je spelen en bij het laatste deel had je een ballenbak met computers en je had daar aan het einde torpedo’s.
Morgen gaan we weer verder en wordt het ook mooier weer, misschien kunnen we dan eindelijk een keer zwemmen. We gaan dan naar Frankrijk.
Tot de volgende keer maar weer.
xxxxxxxxxxxxxjes Julia
21 Juli 2008 - 20:16
Chantal Van Den Dam:
wat leuk om te lezen dat je je zo vermaakt en zoveel meemaakt. blijf vooral lekker schrijven. ik vind het leuk om jullie avonturen te lezen. en ik zal wat zon voor je bestellen zodat je kan zwemmen. en dan op naar frankrijk. op naar nog meer avontuur.
xx chantal -
22 Juli 2008 - 16:30
Vera En Sascha:
Wat een luxe hebben jullie vergeleken die mensen op de duikboot. Op naar het volgende land en naar een extra lekkere maaltijd heb ik begrepen. Mooie foto met die wolken zo.
groetjes Vera en Sascha -
25 Juli 2008 - 01:27
Ruben:
Beste lars,
hier in Canada is het heel lekker weer,we hebben bultrugwalvissen gezien en dolfijnen,we hebben ook heel veel beren gezien.Hopelijk gaat jullie reis nu wel helemaal goed. Ik hoop voor jullie dat je kunt zwemmen in Franse wateren.Groetjes uit het wilde westen!
Ruben -
10 Augustus 2008 - 09:09
Esmee Kastrop:
hoi Julia, hoe gaat het met jou? Waar ben je nu? Nog steeds in Frankrijk?
Ik ben ook in Frankrijk geweest. Eerst een week in de Ardeche en toen ruim 2 weken in de Dordogne. Ik heb in een eigen tentje geslapen. En ik heb ook paard gereden in het bos in Frankrijk.Ik vind het leuk om te lezen hoe met je gaat.
groetjes Esmee