Tenerife
Door: Lars
Blijf op de hoogte en volg Julia & Lars
07 November 2008 | Spanje, Madrid
We liggen nu op Tenerife . Toen we vanaf Porto Santo naar Madeira voeren voer de Gaia met ons mee . De volgende dag gingen we kijken op Madeira daar hebben we in een restaurantje gezeten en boodschappen gedaan en zijn we even naar een internetcafé geweest de dag was dus zo voorbij. De volgende morgen konden we niet uitslapen want we kregen les. ’s Middags zijn we met de gondeltjes de bergen in geweest en daar hebben we gewandeld en zijn we in een kerkje geweest vlak bij dat kerkje waren soort bankjes op ski’s en sleede je een stukje naar beneden verder hebben we toen gewandeld en daarna weer met de gondeltjes naar beneden gegaan .
Elke dag gingen we met het rubberbootje naar onze boot want we lagen voor anker . Toen we op de boot waren ging net een cruiseschip weg en ’s avonds kwam dat cruiseschip weer terug want er was iemand ziek . ’s Nachts lagen we erg te schommelen .’s Ochtends begonnen we met de les en daarna gingen we weer met het bootje naar de stad daar zijn we op een overdekte markt geweest en hebben we allemaal soorten fruit gekocht en wat je in Nederland in de winkel ziet liggen zie je hier in de boom . ’s Avonds hebben we heel gek gegeten , kip kerrie met al dat fruit . de volgende dag bleven we op de boot want het waaide erg hard de volgende dag.
’s Morgens zijn we vroeg opgestaan want we gingen met de bus over het eiland we reden door grotten en door de bergen en kwamen als laatst bij rotsen waar reusachtige golven waren. Als laatste gingen we met de bus naar de grotten . We hoorden dat Madeira door lava was ontstaan en dat de lava door de grotten stroomde naar zee en we hoorden over de binnen kant van de aarde .
De volgende dag zijn we op de boot gebleven en hebben we ’s avonds bij de engelsen aan boord wat gedronken.
Dinsdag varen we naar Gran Canaria, dat is maar een half dagje varen hiervandaan en daar blijven we dan tot 23 november want dan begint de grote oversteek. Op 17 november komen mijn oom en een vriend aan boord om ons te helpen met de voorbereidingen en zij varen ook met ons mee.
07 November 2008 - 15:21
Jannie:
Lieve Lars, Julia en Jort,
Wat een mooie fotos weer bij jullie verhaal. Als ik die zee zie hoef ik niet zo nodig bij jullie op de boot hoor. Machtig om te zien, maar te woest voor mij (ik heb geen zee benen...). Ik heb ook nog een verhaaltje; Claire is naar het ziekenhuis geweest. Ze heeft daar een week 'gelogeerd' en gisteren is ze weer thuis gekomen!! Wij zijn natuurlijk heel erg blij. Nu kan ze weer meekijken en luisteren naar jullie avonturen. Vinden jullie de lessen nog steeds leuk en interessant? Jullie reis is een lange aardrijkskunde, biologie, geschiedenis en engelse les. Jullie komen geen stof te kort. Geniet van elkaar op Tenerife en succes met de voorbereidingen voor de overtocht!
Veel liefs uit Hoofddorp, Louis & Jannie & Job & Claire -
09 November 2008 - 11:46
Joyce Dusseljee:
Hallo Lars, Julia en Jort,
Wat zien jullie veel! En wat een prachtige foto's.Jullie lessen wereldoriëntatie worden zo wel een stuk duidelijker door al die wandeltochten en bezoekjes aan musea. Jammer dat we dat op school niet kunnen doen. Veel succes met de voorbereidingen voor de grote oversteek.
Liefs van je juf. -
12 November 2008 - 14:39
Ruben:
Beste lars,ik vind het fijn dat je het zo leuk hebt,ik mis je heel erg,misschien is het een goed idee als je een msn adres maakt,dan kunnen we met elkaar praten.
Groetjes uit nederland
12 November 2008 - 14:46
Amber:
Hoi julia.
Kom snel trug.
De meester wild je snel leren kennen.
Ik hoop dat je leuke dingen meemaakt.
Groetjes Amber.
12 November 2008 - 19:49
Denise:
Lieve Julia,
Wel spannend al die bezoekjes aan leuke stadjes en grotten en al dat lekkere eten mjammie... geniet er maar lekker van. Dikke kus van Denise -
17 November 2008 - 18:05
Ciska:
Hoi Juul,
Hoe gaat het met jou? Met mij gaat het goed over 11 nachtjes ben ik jarig en komen alle meiden uit de klas. Ik vind het wel jammer dat je er niet bij kan zijn want dat had ik wel leuk gevonden, maar ja je bent heel ver weg. Ik hoop dat je er volgend jaar wel weer bij bent.
Dikke kus van Ciska . Ik mis je xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Oja heb je nog meer dolfijnen gezien??????