Land in zicht en schildpadden
Door: Lars
Blijf op de hoogte en volg Julia & Lars
17 Oktober 2008 | Portugal, Lissabon
We liggen nu in Porto Santo , dat is een klein eiland voor Madeira, met een jachthaven. In Lissabon is Theo opgestapt en zijn we op donderdag uitgevaren. Eerst namen we afscheid van de mietjes en om half 4 zijn we vertrokken op weg naar Porto Santo. Het was al laat en het waaide best hard met hoge golven. Het werd al snel donker en toen ben ik met mijn beren op de bank gaan slapen. De boot slingerde heel erg. De Gaia, ook een nederlands schip voer tegelijk met ons mee naar Porto Santo. Als ik ’s nachts wakker werd ging ik even buiten kijken. De volgende dag was de Gaia uit het zicht verdwenen en waren er nog steeds hoge golven. We werden ’s ochtends allemaal ziek van de bananen yoghurtjes. Maar daarna ging het snel weer goed. Binnen heb ik toen school gedaan en het boek Paddeltje gelezen. En om 11 uur ’s ochtends en om 8 uur ’s avonds gingen we de Gaia oproepen. Bij hun ging het ook goed aan boord. De volgende dag, zaterdag, gingen we vissen, op een gegeven moment zagen we een schildpad, met z’n kop en z’n schild boven het water uitsteken. Een uurtje later zag Theo ook een schildpad. Het scheelde maar een meter anders had íe een hersenschudding gehad. Op zondag zagen we land en dat was Porto Santo, het was toen 2 uur ’s middags en om half 7 ’s avonds waren we in de haven. De volgende dag om 11 uur kwamen mama, Julia en Jort met de veerboot van Madeira en toen hebben we ’s avonds pizza gegeten bij een restaurantje aan het strand. Op maandag is Theo weer naar huis gevlogen. Gisteren, woensdag, hebben we ’s avonds een kampvuur gemaakt op het strand met de Gaia en de Starblazer, dit is een engelse boot met twee meisjes van 9 en 7 aan boord. Op het strand hadden we een barbecue met een groot kampvuur en daarin gingen we brood aan een stok bakken. Vandaag gaan we naar het huis van Columbus en morgen gaan we met een open bus over het eiland.
Groetjes Lars.
17 Oktober 2008 - 16:35
Chantal Van Den Dam:
wat leuk om te lezen weer zeg. ik wens jullie nog heel veel plezier maar dat gaat zeker lukken
liefs chantal -
18 Oktober 2008 - 12:05
Sjan:
wat goed lars dat jij toch aan boord bet gebleven en met papa en theo bent mee gevaren.
wat leuk wat jullie allemaal zien onder weg.
groetjes sjan en fam -
19 Oktober 2008 - 19:49
Petra (Houten):
Beste Lars,
We zijn hier in Houten super trots op je. Wat goed dat jij met de grote mannen de oversteek hebt gemaakt. Dat betekent dat jij je nu ook echt een zeeman kunt noemen. En wat goed dat je ook midden in de nacht aan school doet. Zouden jouw klasgenootjes ook wel weten hoe de sterrenbeelden eruit zien? Denk wel dat het na een paar dagen slingeren op de boot ook wel weer heerlijk is om met je mama, zus en broer in de haven te liggen. Heel veel groeten aan iedereen daar!
Petra, Christo en Thijmen -
21 Oktober 2008 - 09:37
Ilse En Sascha.:
Hoi Lars en Julia en Jort.
gaat het goed met jullie.
met ons gaat alles goed
Wij missen jullie heel erg.
Onze klas missen jullie ook heel erg.
doeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilse en Sascha
21 Oktober 2008 - 17:42
Jannie:
Beste Lars,
Wat ongelooflijk stoer van jou om met papa en Theo mee te varen over de oceaan! Wij moesten natuurlijk wel een beetje lachen dat de grote mannen wat ziekjes waren en jij helemaal niet. Goed van je dat je zo geholpen hebt! Wij horen graag van jou, als je weer terug bent (duurt nog heel lang...), welke sterren je allemaal gezien hebt. Verder kunnen we ook nog een hele les krijgen over alle beesten onderweg. Nu weer grote schildpadden. Prachtig, wat een belevenis! We kijken uit naar je nieuwe verhalen vol avonturen. Groetjes aan Julia en Jort.
Liefs van ons uit Hoofddorp, Louis, Jannie, Job en Claire -
24 Oktober 2008 - 07:31
Amber:
Hoi,Julia hoe gaat het op de boot? IK hoop dat je snel trug komt het is
zo saai in de klas zonder jou.
liefs Amber -
26 Oktober 2008 - 11:50
Mirjam:
Hallo stoere Lars!
Wat geweldig van je dat jij de reis hebt gemaakt met papa en Theo, echt heel stoer van je hoor! Het lijkt ons ook wel heel spannend om dan 's nachts op de bank te slapen en er af en toe even uit te komen om op het dek rond te kijken. Van mama hoorden we dat Julia en Jort het in het hotel ook prima naar hun zin hebben gehad in het zwembad dat daar was.
Dikke knuffel voor jullie allemaal van Lex, Mirjam, Ruben en Jasper